Rødbede- og gulerodssalat med vincottodressing

Rødbede- og gulerodssalat med vincottodressing

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portioner

Składniki

  • vincotto (vino cotto) plus ekstra til servering (se tip)
    20 g
  • balsamico
    20 g
  • appelsinjuice (se tip)
    50 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • rødbeder skrællet og skåret i kvarte (se tip)
    400 g
  • gulerødder skrællet og skåret i stykker (se tip)
    400 g
  • tranebær, tørrede
    50 g
  • græskarkerner ristede
    20 g
  • hampefrø (valgfrit)
    20 g
  • hørfrø
    2 tsk
  • salt
    ¼ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspids
  • babysalat
    60 g
  • fetaost, komælk skåret i stykker, til servering (se tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 198.5 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 693.1 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 16.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie