Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rode uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt, laag v.g. (5-10%), in stukken
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl granaatappelsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gemalen koriander
- 1 - 1 ½ tl gedroogde chilivlokken, naar eigen smaak
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren, grof gehakt
- 6 vellen filodeeg
- 3 el boter, gesmolten
- 2 el sesamzaad
- 300 g volle yoghurt
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 616 kJ / 147 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 189 mg
Alternatywne przepisy
Ijs van bevroren fruit
5 Min
Chili non Carne
1 Std.
Couscous met lam en groenten
50 Min
Vegetarische chili
Brak ocen
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Zoetzure tempé
Brak ocen
In de oven gebakken vissticks met pompoendip
Brak ocen
Warme aardappelen salade met de Peeler
Brak ocen
Koken van parelspeltgraan
Brak ocen
Koolrolletjes met gierstvulling en champignonsaus
1 Std. 40 Min
Gevulde kalkoenborst
Brak ocen