Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rode uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt, laag v.g. (5-10%), in stukken
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl granaatappelsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gemalen koriander
- 1 - 1 ½ tl gedroogde chilivlokken, naar eigen smaak
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren, grof gehakt
- 6 vellen filodeeg
- 3 el boter, gesmolten
- 2 el sesamzaad
- 300 g volle yoghurt
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 616 kJ / 147 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 189 mg
Alternatywne przepisy
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Brak ocen
Champagne crème cake
Brak ocen
Geroosterde aubergines
Brak ocen
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Brak ocen
Sushi tacos
Brak ocen
Mango kleefrijst cake (vegan)
11h
Vegetarische bruine rijst
40 Min
Margarita
10 Min
Levercake
Brak ocen
Crème anglaise
15 Min
Abrikozen ketchup
Brak ocen
Sprankelende clementine en granaatappelpunch
20 Min