Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
TM6

Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade

4.0 (1 ocena)

Składniki

Groene salade

  • 120 - 150 g komkommer, in schijfjes (2-3 mm)
  • 40 g rucola
  • 40 g verse bladspinazie
  • 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
  • 2 - 3 takjes verse munt, enkel de bladeren
    lub 2 - 3 takjes verse basilicum, enkel de bladeren
  • 60 g rode uien, gehalveerd
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • ¼ - ½ tl gemalen koriander
  • 1 el witte azijn
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes suiker
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Gepocheerde eieren en opbouw

  • 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
  • ½ - 1 teentje knoflook
  • 250 - 300 g Griekse yoghurt
  • 4 - 6 snuifjes zout
  • 1700 g water
  • 50 g witte azijn
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels boter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ - 1 tl gedroogde chilivlokken
  • ½ tl sumak (opcjonalnie)
  • 2 - 4 el microgreens (opcjonalnie)
  • wit brood, getoast, om op te dienen
  • verse dille, enkel de bladeren, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2769.8 kJ / 662 kcal
Białko
25.8 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Błonnik
3.5 g
Sód
903.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy