Tartă cu asparagus și sos olandez

Tartă cu asparagus și sos olandez

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porții

Składniki

Foietaj
  • unt nesărat cuburi (1-2 cm), apoi înghețat pentru 20 minute
    200 g
  • făină plus pentru presărat
    200 g
  • apă rece
    90 g
  • sare
    ½ linguriță
Topping
  • parmezan tăiat bucăți (2 cm)
    100 g
  • apă
    500 g
  • sparanghel subțire
    250 g
  • unt nesărat cuburi
    190 g
  • gălbenușuri de la ouă mijlocii
    6
  • zeamă de lămâie
    4 ½ lingurițe
    4 ½ lingurițe oțet, (cidru/vin alb)
  • sare
    ¼ linguriță
  • piper negru măcinat
    4 prize

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 24.3 g
Kalorie 4421 kJ / 1057 kcal
Tłuszcz 87.2 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...