Baked Oats mit Heidelbeeren und Pecannüssen
TM6 TM5

Baked Oats mit Heidelbeeren und Pecannüssen

4.6 (176 ocen)

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • 50 g Pecannüsse
  • 200 g Haferflocken, zart
  • 200 g Milch
  • 250 g Apfelmus
  • 2 Eier
  • 1 Vanilleschote, nur das Mark (opcjonalnie)
  • 65 g Ahornsirup
  • ½ - ¾ TL Zimt und etwas mehr zum Bestäuben
  • ½ TL Backpulver
  • ¼ TL Salz
  • 180 g Heidelbeeren
  • Naturjoghurt zum Servieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1836 kJ / 439 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
8.5 g
Sód
251 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy