Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蒸鸡肉和粉丝
- 200 克 粉丝
- 水 ,浸泡用
- 600 克 水
- 4 茶匙 盐
- 400 克 去皮鸡胸肉排 ,整块
- 800 克 去皮鸡胸肉排 ,切丁(约2-3厘米)
色拉调料
- 100 克 咸味熟花生
- 6 瓣 蒜头
- 100 克 红葱头
- 20 克 欧芹叶
- 20 克 姜 ,去皮切薄片,约1-2毫米
- 20 克 新鲜香茅 ,只取白色根部,切段
- 50 克 鱼露
- 80 克 青柠汁
- 1 茶匙 青柠皮
- 50 克 蜂蜜
鸡肉意面
- 1200 克 水
- 10 克 橄榄油
- 1 茶匙 盐
- 400 克 干燥笔管通心粉
- 50 克 黄油
- 20 克 面粉
- 60 克 白葡萄酒
- 30 克 柠檬汁
- 1 汤匙 高汤酱
- 20 克 腌制刺山柑
- 10 克 新鲜细香葱 ,切碎
鸡肉色拉
- 20 克 葱 ,切片
- 50 克 紫洋葱 ,切薄片
- 1 支 新鲜红辣椒 ,切圈
- 20 克 新鲜香菜 ,切2厘米段
鸡肉古斯米色拉
- 300 克 古斯米(couscous)
- 2 茶匙 盐
- 150 克 紫洋葱
- 150 克 红甜椒 ,去籽切块
- 200 克 苹果(任何品种) ,去核切块
- 150 克 西葫芦 ,切块
- 50 克 白葡萄酒醋
- 50 克 橄榄油
- 1 汤匙 孜然粉
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 20 克 松子,烤熟的 (opcjonalnie)
- 3 汤匙 橄榄油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2566.9 kJ / 613.5 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1888.6 mg