Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
巧克力燕麦麦芬
- 55 克 燕麦片
- 80 克 去核椰枣 ,软的,一切二
- 180 克 面粉
-
340
克 无糖杏仁奶
lub 340 克 牛奶 - 30 克 糖 (opcjonalnie)
- 30 克 无糖可可粉
- 1 茶匙 香草味香精
- 60 克 油
- ½ 茶匙 泡打粉
- ½ 茶匙 小苏打
- 1 茶匙 苹果醋
- 2 小撮 盐
隔夜燕麦
- 30 克 去核椰枣
- 30 克 榛子
- 120 克 胡萝卜 ,切块
-
150
克 无糖杏仁奶
lub 150 克 牛奶 - ¼ 茶匙 肉桂粉
- ¼ 茶匙 小豆蔻粉 (opcjonalnie)
- 500 - 600 克 无糖杏仁奶
- 70 - 80 克 燕麦片
- 10 克 奇亚籽
-
30 - 40
克 枫糖 (opcjonalnie)
lub 30 - 40 克 蜂蜜 (opcjonalnie)
胡萝卜橙子果昔
- 200 克 胡萝卜 ,切块
- 1 个 橙 ,去皮去除白色部分,切块
- 1 颗 苹果(任何品种) ,去皮去核,切块
- 10 克 燕麦片
- 20 - 30 克 柠檬 ,去皮去除白色部分去核,切块
- 700 克 水
- 10 克 姜 ,切薄片(2毫米) (opcjonalnie)
- ¼ 茶匙 姜黄粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2938.8 kJ / 702.4 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 106.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 17.2 g
- Sód
- 527.8 mg