Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato sbriciolato - 400 g di farina + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 10 - 15 foglie basilico fresco, spezzettate
- basilico fresco, spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45min
Focaccia alle cipolle
2u. 20min
Torta salata alle verdure
Keine Bewertungen
Focaccia con pomodori ciliegino
2h
Focaccia alle olive
2u. 20min
Pizza Margherita
2h
Torta alla panna
45min
Biberli dell'Appenzello
Keine Bewertungen
Pizza margherita
2h 10min
Mezze sfere al cioccolato e vaniglia
Keine Bewertungen
Tortine al cioccolato e frutti rossi
4h 20min
Focaccia al rosmarino
2h 30min