Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
16 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) , cut in pieces100 g
Pastry
-
butter, unsalted , cut in pieces, plus extra for greasing150 g
-
flour , plus extra for dusting300 g
-
salt1 tsp
-
water100 g
Filling
-
bacon cubes400 g
-
eggs8
-
milk100 g
-
200 g creamcrème fraîche200 g
-
salt½ tsp
-
ground black pepper4 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
1248.9 kJ /
298.5 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcz
22.4 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
424.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate chip cookies
50 min
Shortcrust pastry
5 min
Pizza dough
1 godz.
Lemon cake
2 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Boiled eggs
20 min
Mashed potatoes
50 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Apple cake
1 godz.
Béchamel sauce
15 min
Chocolate cake
45 min
Beef goulash with bread dumplings
1 godz. 30 min