Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

5.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
16 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) , cut in pieces
    100 g
Pastry
  • butter, unsalted , cut in pieces, plus extra for greasing
    150 g
  • flour , plus extra for dusting
    300 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    100 g
Filling
  • bacon cubes
    400 g
  • eggs
    8
  • milk
    100 g
  • crème fraîche
    200 g
    200 g cream
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    4 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 1248.9 kJ / 298.5 kcal
Białko 8.3 g
Węglowodany 15.5 g
Tłuszcz 22.4 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Sód 424.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...