Wersje kompatybilne
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached Pineapple
- 1 pineapple, fresh (approx. 710 g)
- water to fully submerge bags (not higher than the max fill level), plus extra for water bath
- 30 g lemon juice
- ice cube, for water bath
- 60 g sugar, to store pineapple
Pineapple Sherbet
- 395 g pineapple, fresh, skin and core removed, cut into pieces (2.5 cm)
- 395 g coconut cream
- 115 g sugar
- 200 g simple syrup (see Tip)
- ½ tsp citric acid
- ½ tsp xanthan gum
Butter Mochi
- 115 g vegan butter, room temperature, plus extra to grease
- 395 g sugar
- 340 g coconut cream
- 395 g coconut milk
- 200 g vegan egg substitute, e.g. JUST Egg
- ¾ tsp natural vanilla extract, pure
- 1 tsp baking powder
- ¾ tsp salt
- 450 g glutinous rice flour (mochi flour)
Coconut Powder
- 85 g coconut milk powder
- 30 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3333.2 kJ / 796.7 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 111.5 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 300.1 mg
Alternatywne przepisy
Peanut butter gelato (Gelato Messina)
28 Std.
Baby-friendly Spiced Prawns and Rice
45min
Eggnog Snickerdoodles
1h
Umami Paste
5 Min
Cinnamon Cream Cheese Rolls
45min
Fruit and Nut Bread
2 Std. 30 Min
Sweet potato cheesecake bars
2 Std.
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
2h 55min
Pumpkin Ice Cream
10 godz. 5 min
Thandi
5 Min
Fluffy Baked Omelet
35 Min
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35 Min