Wersje kompatybilne
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached Pineapple
- 1 pineapple, fresh (approx. 710 g)
- water to fully submerge bags (not higher than the max fill level), plus extra for water bath
- 30 g lemon juice
- ice cube, for water bath
- 60 g sugar, to store pineapple
Pineapple Sherbet
- 395 g pineapple, fresh, skin and core removed, cut into pieces (2.5 cm)
- 395 g coconut cream
- 115 g sugar
- 200 g simple syrup (see Tip)
- ½ tsp citric acid
- ½ tsp xanthan gum
Butter Mochi
- 115 g vegan butter, room temperature, plus extra to grease
- 395 g sugar
- 340 g coconut cream
- 395 g coconut milk
- 200 g vegan egg substitute, e.g. JUST Egg
- ¾ tsp natural vanilla extract, pure
- 1 tsp baking powder
- ¾ tsp salt
- 450 g glutinous rice flour (mochi flour)
Coconut Powder
- 85 g coconut milk powder
- 30 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3333.2 kJ / 796.7 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 111.5 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 300.1 mg
Alternatywne przepisy
Green tea ice cream (TM6 only)
24 Std. 30 Min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7h 5min
Orange Honey Yogurt Drink
11 godz. 30 min
Brown Rice Milk
10 Min
Fermented Raspberry Shrub
128 Std. 10 Min
Tropical Fruity Aloe Smoothie
5 Min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35min
Almond and Matcha Cake
1h 10 min
French Toast with Vanilla Sabayon
20 Min
Strawberry Almond Gelato
12h 20min
Caramel Popcorn
40 min
Champurrado
20 Min