![Hotdog vom Grill Hotdog vom Grill](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9117181c3ff26dad0a4e4b0038c9bfe4/Derivates/475dd7784fe77c0a8ee63ad5473e16872bf377c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig<br>
- 200 g Milch
- 20 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 300 g Weissmehl
- 1 ¼ TL Salz
- 30 g Butter
Coleslaw<br>
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 600 g Weisskabis, Strunk entfernt, in Stücken (4 cm)
- 200 g Rüebli, geschält, in Stücken (4 cm)
- 200 g Crème fraîche
- 80 g Apfelessig
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Zucker
- 1 ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
Formen <br>
- 1 Ei verklopft
Grillieren<br>
- 8 Wienerli (je 50 g)
- 4 Essiggurken, in Scheiben
- 4 EL Röstzwiebeln, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 14723 kJ / 3533 kcal
- Białko
- 118.2 g
- Węglowodany
- 294 g
- Tłuszcz
- 199 g