Bakso Daging Babi

Bakso Daging Babi

4.5 4 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
20 potongan

Składniki

  • kapsim babi, tanpa tulang dingin
    300 g
  • garam
    1 sdt
  • daun bawang
    3 cm
  • siung bawang putih
    3
  • gula kastor
    1 sdt
  • lada hitam bubuk
    ½ sdt
  • tepung tapioka
    30 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    60 g
  • air
    800 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 127 mg
Białko 4 g
Kalorie 226 kJ / 54 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie