黃金時蔬鍋

黃金時蔬鍋

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 芋頭 ,切小塊(1.5公分厚),(約半包)
    150 克
  • 生豆皮 ,切8小塊
    2 塊
    2 塊 炸豆皮, ,切8小塊
  • 金滑菇 (約半包)
    120 克
  • 蒟蒻 ,打結的絲狀。(約一小盒)
    8 個
  • 玉米筍 (約一盒)
    6 - 8 根
  • 大白菜 ,切塊
    350 克
  • 新鮮黑木耳 (約75克),切絲
    1 朵
  • 猴頭菇 (乾燥),溫水泡發後,擠乾水份剝成約6塊
    1 朵
  • 乾香菇 ,泡發後切粗絲
    4 朵
  • 1000 克
  • 黃金泡菜 (1罐),市售或自製
    450 克
  • 枸杞
    1 大匙
  • 素蠔油
    1 大匙
  • 白芝麻油
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 156.3 kcal / 653.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 27.1 g
Sód 793.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...