蔬菜杏仁酥

蔬菜杏仁酥

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 人份

Składniki

杏仁醬
  • 無鹽烤杏仁 (詳見要訣)
    300 克
  • 1 小撮
杏仁奶
  • 生杏仁果 ,浸泡6小時,瀝乾
    100 克
  • 500 克
杏仁酥混合物
  • 1 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 全麥麵粉
    100 克
蒸蔬菜和組合
  • 500 克
  • 質地結實的馬鈴薯 ,未削皮,切薄片(1 公分)
    600 克
  • 白花椰菜,取小朵 (3-4 公分)
    500 克
  • 青豆 (新鮮或冷凍) ,如使用冷凍需先解凍
    500 克
  • ,塗抹烤盤用
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 肉豆蔻粉
    ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 424.3 kcal / 1775.3 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 49.5 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 941.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...