Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
-
300
克 新鲜综合菇类 (如香菇、杏鲍菇),切片
lub 300 克 蘑菇 ,切片 - 50 克 油
- 80 克 红葱头 ,切块
- 2 瓣 蒜头
- 25 克 姜 ,切片
- 40 克 葱 ,切小段
- 1 ½ 茶匙 五香粉
- 5 - 6 颗 干红辣椒
- 1 茶匙 水
- 1 茶匙 玉米淀粉
-
60
克 日式酱油(tamari)
lub 60 克 生抽 - 40 克 蚝油
-
1
茶匙 蔬菜高汤酱
lub ½ 蔬菜高汤块 -
1 - 1 ½
汤匙 红糖
lub 1 - 1 ½ 汤匙 糖 - ½ 茶匙 盐
- 200 克 泰国香米
- 100 克 西葫芦 ,切片
- 1 根 胡萝卜 (约100克),切丝
- 100 克 大白菜叶 ,切片
- 80 克 玉米笋 ,沥干水分的 (opcjonalnie)
- 80 克 新鲜豆芽
- 黑芝麻油 ,上菜用
- 芝麻 ,装饰用
- 葱 ,切片,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1686.1 kJ / 403 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1161.3 mg