Kue Sagu Mutiara (Steamed Sago Cake)
TM6 TM5

Kue Sagu Mutiara (Steamed Sago Cake)

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 200 g kelapa parut segar
  • ½ sdt garam
  • minyak, untuk mengoles
    lub 1 lembar daun pisang
  • 4 bunga rosela kering, biji dibuang
  • 1900 g air
  • 4 daun pandan, potong strip (2.5 cm)
  • 300 g sagu mutiara
  • 180 g gula
  • 1 tetes pewarna makanan kuning, sesuai selera

Wartości odżywcze
na 1 potongan
Kalorie
255 kJ / 61 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy