Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 颗 干香菇
- 适量 水 ,泡发用
- 8 颗 小鲍鱼
- 30 克 料酒
- 50 克 生抽
- 10 克 香醋
- 10 克 麻油
- 500 克 鸡 ,童子鸡,切块
- 5 克 盐
- 50 克 花雕酒
- 10 颗 枸杞
- 2 根 葱 ,打结
- 2 片 姜
- 100 克 娃娃菜 ,切丝
- 100 克 胡萝卜 ,切丝
- 100 克 莴笋 ,切丝
- 80 克 综合菌菇
- 1200 克 水
- 150 克 米
- 200 克 燕麦米
- 20 克 姜
- 500 克 带皮五花肉 ,切3×3厘米块
- 30 克 冰糖
- 15 克 老抽
- 250 克 啤酒
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 17263 kJ / 4130 kcal
- Białko
- 216.9 g
- Węglowodany
- 355.5 g
- Tłuszcz
- 202.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 66.6 g
- Błonnik
- 21 g
- Sód
- 6700.3 mg