Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 生抽
- 10 克 香醋
- 10 克 麻油
- 400 克 新鲜的虾 ,选择河虾
- 60 克 料酒
- 5 克 盐
- 4 片 姜
- 2 根 葱 ,切段
- 150 克 金针菇
- 200 克 莴笋 ,切丝
- 1200 克 水
- 200 克 米 ,洗净沥干
- 100 克 糙米 ,洗净沥干
- 10 克 菜籽油
- 5 瓣 蒜头
- 300 克 五花肉 ,切片
- 100 克 包菜 ,切小片,洗净沥干
- 5 克 老抽
- 1 小撮 糖
- 20 克 豆瓣酱
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3622.7 kJ / 866.7 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 90.8 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1938.4 mg