Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 克 茄子
- 1200 克 水
- 300 克 米 ,洗净
- 40 克 生抽
- 15 克 香醋
- 20 克 糖
- 10 克 淀粉
- 5 克 麻油
- 250 克 猪肉丝
- 25 克 菜籽油
- 4 瓣 蒜头
- 15 克 姜
- 40 克 泡椒 ,选红泡椒
- 100 克 新鲜黑木耳 ,切丝
- 50 克 胡萝卜 ,切丝
- 100 克 笋 ,切丝
- 30 克 料酒
- 3 根 葱 ,切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2820 kJ / 674.7 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 100.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 845.2 mg