Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 35 oz water
- 17 ½ oz russet potatoes, cut into pieces
- 11 oz all-purpose flour
- 1 large egg
- 1 tsp salt
Filling
- 2 - 3 garlic cloves
- 1 - 2 pinches chili powder
- 1 oz olive oil
- 3 ½ oz bread crumbs
- 10 - 12 anchovy fillets, preserved in oil, drained, cut into pieces
Tomato Sauce
- 3 ½ oz leeks, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz olive oil
- 17 ½ oz canned chopped tomatoes
- 1 - 2 pinches sugar
- 2 tsp salt, plus 1 tbsp to boil gnocchi
- ½ oz fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 4 ½ oz mozzarella cheese, cubed (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3701 kJ / 884 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 2300 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla Soup
25 min
Nectarine Tart with Frangipane
1h
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Cochinita Pibil
4h
Layered Mexican dip
25 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Sour Cream and Chives Pizza Dough
30min
Acadian Chicken Fricot
1h 30min
Homemade "Velvety" Cheese
4 Std. 40 Min
Rustic Potatoes with Chorizo
40min
Strawberry Shortcakes
45min
Ratatouille (Confit Byaldi)
2h