Wersje kompatybilne
Gelado de frutos secos com crocante de citrinos e lavanda
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bebida de frutos secos
- 250 g frutos secos variados (amêndoa, avelã, amendoim, caju etc.) (ver dica)
- 1500 g água
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
- 1 pitada de sal grosso
- 40 g mel
Crocante
- 150 g sobras de pão seco, cortado em pedaços
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 20 g mel
- 1 c. chá de flores de lavanda
- ½ limão, só a raspa
- 1 laranja (raspa e sumo)
Gelado
- 250 g creme de coco
- 4 ovos
- 1 c. chá de goma de guar (ver dica)
- 150 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1627.6 kJ / 389 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 121.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins de chocolate em forma de coração
40 min
Sorvete de champanhe e toranja
Pas d’évaluation
Stroopwafles com gelado de ameixa
10 godz.
Pisco Sour
10min
Salame de chocolate com amêndoas e uva passa
2 Std. 50 Min
Manteiga ghee
1h 10min
Frozen de maracujá
10min
Coalhada seca
15h 10min
Bruschetta de alcachofra
35min
Sumo antioxidante
10min
Tarteletes Mont blanc
2 Std. 10 Min
Gelado de açaí e banana com granola de coco
Pas d’évaluation