Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 2 c. chá de sal
- 250 g feijão-verde redondo cortado em cubos (0,5 cm aprox.)
- 130 g pimento vermelho cortado em cubos (0,5 cm aprox.)
- 130 g beringela cortada em cubos (0,5 cm aprox.)
- 100 g curgete cortada em cubos (0,5 cm aprox.)
- 4 - 5 c. sopa de algas secas
- ½ dente de alho
- 40 g cebola roxa
- 40 g chalota
- 10 g alcaparras em conserva
- 50 g cornichons
- 30 g azeite
- 10 g óleo de sésamo, tostado
- Salsa q.b. picada p/ guarnecer
- Sementes de sésamo q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 409.3 kJ / 97.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lentilhas, grão-de-bico e kale
1j 30 menit
Tarteletes de chocolate e gengibre da Cristina Sobrinho
1j
Húmus de aproveitamento de legumes
10 min.
Panellets
11 Std. 20 Min
Noodles de cenoura e pesto de rama de cenoura
50 Min
Sopa fria de pêssego com lulas
1 Std. 5 Min
Nan-e barbari (Pão Persa)
1 Std. 45 Min
Rassolnik (sopa de cornichons)
1 Std. 20 Min
Salada de arroz selvagem com aspargos e castanha de cajú
3hod. 20min
Casquinha de siri
40 Min
Quinoa germinada com legumes
51h 25 min
Salada de quinoa e legumes
45 Min