Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flans de ervilhas
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 700 g água, mais q.b. p/ o tabuleiro
-
1000
g ervilhas frescas s/ filamentos
lub 500 g feijão-verde s/ filamentos - Farinha q.b. p/ polvilhar
- 150 g natas, min. 30% de gordura
- 60 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- 3 ovos
Creme de iogurte e hortelã
- 5 g folhas de hortelã, mais q.b. p/ guarnecer
- ½ limão (raspa e sumo)
- 150 g iogurte grego
- 2 pitadas de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 614.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de limão
1h
Salmorejo
25 min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 min
Dip italiano de queijo
4 Std. 10 Min
Palitos de queijo com pesto
1h 30 min
Gaspacho
30 min
Gaspacho
1h 15 min
Tagliatelle de cenoura e abobrinha
35 min
Shot energético
15 min
Bola rápida de milho e bacon
40 min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 min
Sopa fria de pepino
4 Std.