Brunch francese (Confettura di more, financier, frittata e croque monsieur)

Brunch francese (Confettura di more, financier, frittata e croque monsieur)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Confettura di more allo Champagne
  • 500 g di more
  • 250 g di zucchero gelificante 2:1
  • 20 g di succo di limone
  • ½ stecca di vaniglia solo i semi
  • 100 g di Champagne
Financier
  • 100 g di mandorle pelate
  • 150 g di burro a pezzi + q.b
  • 50 g di farina tipo 00
  • 170 g di zucchero a velo
  • ½ stecca di vaniglia solo i semi
  • 150 g di albumi (circa 5 albumi medi)
Frittata alle erbe, caprino e fichi e croque monsieur
  • 150 g di cimette di broccoli a pezzi (2 cm)
  • 600 g di acqua
  • 120 g di Gruviera a pezzi
  • 40 g di farina tipo 00
  • 30 g di burro a pezzi
  • 300 g di latte
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 20 fette di pane bianco
  • 10 fette di prosciutto cotto
  • 20 g di burro fuso
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 8 uova
  • 10 g di erba cipollina fresca tritata
  • 200 g di caprino a pezzi
  • 4 fichi a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1552.5 mg
Białko 37.2 g
Kalorie 4353 kJ / 1040.4 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 23.6 g
Węglowodany 115 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...