Wersje kompatybilne
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g suiker
- 4 eierdooiers
- 150 g gorgonzola, in stukken
- 420 g melk, min. 3,2%
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes zout
- 20 g geklaarde boter
- 400 g peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 2 - 3 snuifjes gemalen piment (opcjonalnie)
- walnoten, geroosterd, als afwerking (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardbeien- en chocoladetaart
3h
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Pas d’évaluation
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
Pas d’évaluation
Skyr vanille en frambozen-ijs (vetarm)
Pas d’évaluation
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14u. 20min
Kurkumapizza met ansjovis, courgettebloemen en uien
2 godz. 15 min
Mini Fougasse
Pas d’évaluation
Vanille-ijs sandwiches
13h 25min
Zalm met venkel
40 min
Rudolphs Mocktail
30 dk