Wersje kompatybilne
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g suiker
- 4 eierdooiers
- 150 g gorgonzola, in stukken
- 420 g melk, min. 3,2%
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes zout
- 20 g geklaarde boter
- 400 g peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 2 - 3 snuifjes gemalen piment (opcjonalnie)
- walnoten, geroosterd, als afwerking (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Sabayon met sinaasappellikeur
15 min
Vegan boter
Brak ocen
Mokka-pompoen frappuccino
20 min
Rode uiensoep met gehaktballen
40 min
Vegan feta in olie met kruiden
Brak ocen
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55min
Taart met karamel en vanille
4h 30 min
Cheesecake
1h 30 min
IJskroon van meringue en frambozen
4 Std. 10 Min
Poedersuiker
5 min