Pina Colada Layer Cake

Pina Colada Layer Cake

4.3 12 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Cake Batter
  • non-stick cooking spray
  • all-purpose flour
    10 oz
  • baking powder
    2 ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • sugar
    11 ½ oz
  • unsalted butter diced, room temperature
    6 oz
  • large eggs
    3
  • vanilla extract
    1 tsp
  • coconut milk
    6 oz
  • rum
    2 oz
  • unsweetened shredded coconut
    1 oz
Pineapple Filling
  • canned crushed pineapple drained
    20 oz
  • sugar
    2 oz
  • cornstarch
    1 tbsp
Frosting
  • heavy whipping cream chilled
    16 oz
  • confectioners sugar
    2 ½ oz
  • vanilla extract
    1 tsp
  • coconut extract
    1 tsp
Assembly
  • fresh pineapple slices, to decorate
  • coconut flakes to decorate
  • pineapple (opcjonalnie) crown, to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 860 kcal / 3598 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 46.4 g
Węglowodany 98.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 29.8 g
Sód 313.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...