Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 蔥 ,切段(3公分)
- 150 克 西洋芹 ,摘除葉子,去除粗纖維,切段(3公分)
- 150 克 紅蘿蔔 ,切塊(3公分)
- 50 克 橄欖油
-
300
克 紅扁豆
lub 300 克 十穀米 (選用免浸泡的品牌) - 3530 克 水
- 60 克 蕃茄泥 (tomato purée)
- 2 茶匙 鹽
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- 200 克 麵包粉
- 3 顆 蛋
- 麵粉 ,手粉用
- 600 克 罐裝切碎蕃茄
-
20
克 白巴薩米克醋
lub 20 克 蘋果醋 - 2 茶匙 糖
-
50
克 法式酸奶油
lub 50 克 酸奶油 - 鹽 ,煮麵用
- 500 克 乾義大利麵(長直麵,spaghetti)
- 60 克 紅甜椒 ,切成三角形(1公分x 1公分x 1公分)
- 2 - 3 顆 去核黑橄欖 ,切小塊
- 新鮮巴西利 ,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1989.4 kJ / 475.5 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 566.9 mg