Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa
- 1 chalota
- 400 g bacalhau fresco s/ pele cortado em pedaços (3-4 cm aprox.) e previamente congelado cerca de 20-30 minutos
- 40 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- ½ c. chá de sal
- 2 - 3 pitadas de pimenta
- ½ lima, só o sumo
- 100 g melancia cortada em cubos (0,5 cm aprox.), mais q.b. p/ guarnecer
- 100 g salada mista
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 279.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50 Min
Sopa de noodles
35 Min
Taça de pimentos com frango
25 min
Sopa de cogumelos
1 godz. 15 min
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11h 40min
Lasanha de curgete low carb
45min
Legumes com bacon, abacate e ovo escalfado
1 Std.
Terrine de beterraba e queijo de cabra - TM6
Brak ocen
Sopa Pho com sobras de frango
2 Std.
Sopa fria de pêssego com lulas
1 godz. 5 min
Tosta de frango e abacate
30min
Sopa de cogumelos húngara
30min