Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa
- 300 g pêssego maduro, s/ pele, s/ caroço, cortado em pedaços (ver dica)
- 100 g tomate maduro cortado em pedaços
- 30 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 30 g sumo de limão (½ uni. aprox.), mais q.b. p/ temperar
- 2 - 3 gotas de Tabasco® verde
- 1 - 2 pitadas de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 400 g água
- 100 g vinho branco
- 1 dente de alho
-
250
g argolas de lulas
lub 250 g argolas de lulas descongeladas - Azeite q.b.p/ temperar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 509.1 kJ / 121.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 617 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de manjericão
8 Std. 15 Min
Chutney de coentros e coco
35min
Molho de legumes
Brak ocen
Salada grega com frango cozido a vapor - TM5
Brak ocen
Gaspacho
10 min
Gaspacho
30min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50min
Salada quente de curgete com molho de manjericão e limão - TM6
35min
Creme de couve-flor com floretes assados
45min
Sopa fria de pepino
4h
Pão naan
1h
Gaspacho de tomate e melancia
5min