Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 gramů vody
- 500 gramů brambor, na čtvrtky
- 100 gramů anglické slaniny
- 2 stroužky stroužky česneku
- 140 gramů cibule, napůl
- 250 gramů čerstvého špenátu
- 3 vejce
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 200 gramů hrubé mouky
- 150 gramů hladké mouky
- 80 gramů strouhanky
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1896 kJ / 453 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1 Std. 10 Min
Bramborové knedlíky
1h 50 min.
Houskové knedlíky
50min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Krupicové noky
45min
Čočka na kyselo
2h 55min
Žloutkové věnečky
1h 30min
Kapustové karbanátky
50min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Moravské koláče
3 Std.
Moravské zelí
25min
Houskové knedlíky
50min