Pangsit kol babi
TM6 TM5

Pangsit kol babi

4.0 (1 ocena)

Składniki

Kulit pangsit

  • 1 sdm minyak, tambahkan untuk mengoles
  • 150 g air, tambahkan sesuai kebutuhan
  • 300 g tepung terigu, tambahkan untuk taburan
  • ¼ sdt garam

Isian dan pangsit

  • 400 g daun kol putih, potong kecil-kecil
  • 1 ½ sdt garam
  • 350 g daging babi cincang
  • 530 g air
  • 20 g kecap asin
  • 10 g arak masak
    lub 10 g sake
  • ½ sdt gula
  • ½ sdt bubuk lada
  • 1 sdm minyak wijen encer (light sesame oil) (15 g)

Wartości odżywcze
na 1 potongan
Kalorie
318 kJ / 76 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy