Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de chocolate
- 150 g açúcar
- 1 piripíri
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 8 gemas de ovo
- 40 g cacau em pó s/ açúcar
- 620 g leite
- ¼ c. chá de sal
- 620 g natas, min. 30% de gordura
Xarope de whisky
- 120 g whisky (Jack Daniel's, Jim Beam, etc.) (ver dica)
- 100 g açúcar
- 20 g água
-
30
g xarope de ácer (opcjonalnie)
lub 30 g mel (opcjonalnie) - 2 - 3 pitadas de sal
- 2 pitadas de canela em pó
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de aperitivo com Parmesão
50 Min
Sanduíches de legumes espiralizados - TM6
1 Std.
Bolinhos de canela
25 Min
Cannoli com creme de café
2 Std. 20 Min
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10h 40 min
Gelado de skyr com baunilha e framboesa
10 godz. 15 min
Gelado de maracujá com cobertura de framboesa
8 godz.
Pavlova vegan
2 Std. 45 Min
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Bombons de morango
35 Min
Lemon curd
20 Min
Discos de chocolate com frutos secos
30 Min