Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de chocolate
- 150 g açúcar
- 1 piripíri
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 8 gemas de ovo
- 40 g cacau em pó s/ açúcar
- 620 g leite
- ¼ c. chá de sal
- 620 g natas, min. 30% de gordura
Xarope de whisky
- 120 g whisky (Jack Daniel's, Jim Beam, etc.) (ver dica)
- 100 g açúcar
- 20 g água
-
30
g xarope de ácer (opcjonalnie)
lub 30 g mel (opcjonalnie) - 2 - 3 pitadas de sal
- 2 pitadas de canela em pó
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM6
1h 40 min
Limonada de rosas
Brak ocen
Granizado de maçã e menta
5min
Pisco Sour
10 min
Risoto de aspargos com crisp de Parma
Brak ocen
Trufas de avelã
Brak ocen
Salada de morango e burrata com pesto - TM5
Brak ocen
Rösti bearnês - TM6
40 min
Pasta tailandesa de caril verde
Brak ocen
Duo de sorvete e gelado tropical
24 Std.
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
1h 30 min
Bombons de creme de chocolate e avelã
2h