Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 kusů rohlíků
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 180 gramů cibule, napůl
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 250 gramů anglické slaniny, na kostky
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 snítka petrželové natě, jemně nasekané
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 150 gramů plnotučného mléka
- 100 gramů polohrubé mouky
- 2 vejce
- 700 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2496 kJ / 596 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karlovarské knedlíky
50 min
Chlupaté knedlíky
1h 5min
Chléb se sýrem a bylinkami
2h 45min
Fougasse se sýrem
2 Std. 35 Min
Frncochaté knedlíky
30 min
Bílá klobása ve skle
1h 20 min
Slaninové housky
1 Std. 40 Min
Cannelloni s mozzarellou a šunkou
1h 15min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1h 10 min
Hanácký salát
5min
Vaječná tlačenka
2h 15min
Škvarkoví šneci se zelím
1h 5min