![Caracoles de semillas de amapola Caracoles de semillas de amapola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2cd4d81e-3e88-45fb-ae37-7eaf9635a15d/Derivates/6ad24943-672a-483e-b93d-80d6495a6c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de granos de espelta
- 250 g de leche
- 20 g de levadura fresca, desmenuzada
- 50 g mantequilla, con o sin sal (de leche de vaca)
- 30 g de azúcar
- 250 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal fina
Relleno de semillas de amapola
- 50 g de mantequilla, en trozos, suave
- 100 g de semillas de amapola
- 50 g de azúcar
- 1 huevo
Montaje
- harina de trigo, para enharinar
Coberturas de colores
- 200 g de azúcar
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido o jugo de limón verde
- colorante vegetal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delicias de coco
1h 30min
Barras de proteína con chocolate, naranja y canela
1h 20min
Apio nabo al vapor (500-800 g) en Varoma
Brak ocen
Macarrones con merengue suizo
1 godz. 10 min
Pastel de mantequilla de maní y galletas
1hod. 15min
Clafoutis de frutos rojos
1h 30min
Puré de fruta con yogur y cereal
45min
Bombones de chocolate con cereales (sin gluten)
1h
Pastel de nueces
1h
Harina sin gluten para pastelería
10 min
Tortugas de tres chocolates
1h
Mermelada de chabacano y jengibre
1h