Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de granos de espelta
- 250 g de leche
- 20 g de levadura fresca, desmenuzada
- 50 g mantequilla, con o sin sal (de leche de vaca)
- 30 g de azúcar
- 250 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal fina
Relleno de semillas de amapola
- 50 g de mantequilla, en trozos, suave
- 100 g de semillas de amapola
- 50 g de azúcar
- 1 huevo
Montaje
- harina de trigo, para enharinar
Coberturas de colores
- 200 g de azúcar
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido o jugo de limón verde
- colorante vegetal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollitos para la cena
1h 40 min
Brioche de calabaza
1h 40 min
Pan de centeno con masa madre
2 Std. 50 Min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4 Std. 20 Min
Barras de trigo y espelta con masa madre
21 Std.
Hogaza rústica
24 Std.
Pay de aprovechamiento navideño
1h 40 min
Paletas heladas de fresa
6 Std.
Ensalada Waldorf sobre hojas de endivias
30 min
Hogaza de centeno
16 godz. 50 min
Tartalaza
1h 30 min
Bolillos caseros
1h 40 min