Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 125 g water, bij kamertemperatuur
- 80 g lichte room (ong. 18% vet), halve room, bij kamertemperatuur
- 50 g suiker
- 30 g boter, bij kamertemperatuur
- 1 ½ el gedroogde gist
- ½ tl zout
- 1 eierdooier
- 415 g bloem
Vulling
- 25 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) bij kamertemperatuur
- 75 g bruine suiker
- 75 g kristalsuiker
- 1 ½ el kaneel, gemalen
Glazuur
- 30 g boter, bij kamertemperatuur
- 140 g poedersuiker
- 60 g roomkaas, bij kamertemperatuur
- ½ tl vanille-extract, natuurlijk
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1323 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto en zongedroogde tomatencake
40 Min
Aromatische kipcurry
1h
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Speculoospasta
10 Min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Cashew brood wentelteefjes
Brak ocen
Familie kip galette
1 godz. 55 min
Geflambeerde uientaart
Brak ocen
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Vanillesiroop
30 min
Batch cooking - Basisrecepten
Brak ocen
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 min