Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 125 g water, bij kamertemperatuur
- 80 g lichte room (ong. 18% vet), halve room, bij kamertemperatuur
- 50 g suiker
- 30 g boter, bij kamertemperatuur
- 1 ½ el gedroogde gist
- ½ tl zout
- 1 eierdooier
- 415 g bloem
Vulling
- 25 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) bij kamertemperatuur
- 75 g bruine suiker
- 75 g kristalsuiker
- 1 ½ el kaneel, gemalen
Glazuur
- 30 g boter, bij kamertemperatuur
- 140 g poedersuiker
- 60 g roomkaas, bij kamertemperatuur
- ½ tl vanille-extract, natuurlijk
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1323 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poedersuiker
5 Min
Kleverige toffeepuddings
Brak ocen
Speculoospasta
10 Min
Mosselen met frietjes
45 Min
Zalmvlecht
Brak ocen
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Avocadosap met dadels
5 Min
Harira
7h
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 Min
Pindakaas
5 Min
Smoothie trio
Brak ocen
Vanillesiroop
30 Min