Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeersauce
-
200
g Himbeeren, frisch
lub 200 g Himbeeren, TK - 100 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
Pavlova
- 330 g Zucker
- 250 g Eiweiß (ca. 8 Eiweiß), zimmerwarm
- 1 Prise Weinstein-Backpulver
- 1 TL Essig
- 1 TL Vanilleextrakt
- 20 g Speisestärke (2 EL)
Himbeersahne und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
-
20
g Himbeeren, frisch
lub 20 g Himbeeren, TK - 500 g Beeren, gemischt, frisch, nach Wunsch in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2h 10min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Festtags-Pavlova
3 Std. 30 Min
Victoria-Sponge-Cake
1 Std. 10 Min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Pavlova mit Früchten
3h 50min
Ribisel-Pavlova
2 Std. 50 Min
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Karamell-Popcorn-Torte
3 Std. 30 Min
Bukarest - Papanasi
45min
Crêpes à l'orange
1 Std.