Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzadeig
- 220 g vann, romtemperatur
-
1
ts sukker
lub 1 ts maltpulver, ikke-diastatisk -
20
g fersk gjær, smuldret
lub 2 ts tørrgjær (8 g) - 400 g hvetemel, fint
- 30 g "extra virgin" oliven olje
- 1 ts salt
Margherita topping
- 200 g mozzarella, delt i biter
- 250 g hakket tomat, på boks
- 2 - 3 klyper salt, etter smak
- 1 ss "extra virgin" oliven olje
- 10 - 15 basilikumblad, fersk, revet i mindre biter
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g