Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g havregryn
- 100 g små havregryn
- 100 g speltmel, pluss ekstra til dryssing
- 50 g fullkornsmel
- 250 g smør, usaltet, nedkjølt, i terninger
- 20 g vann
- ½ ts havsalt
- 1 egg, medium
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8.7 g