Speltpizza med sikori og taleggio
TM6 TM5 TM31

Speltpizza med sikori og taleggio

(Brak ocen)

Składniki

Deig

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
    lub 20 g fersk gjær, smuldret
  • 220 g vann
  • 30 g "extra virgin" olivenolje, pluss ekstra til smøring
  • 200 g hvetemel, fint
  • 200 g speltmel
  • 1 ½ ts havsalt

Topping

  • 2 - 3 klyper havsalt, etter smak
  • 450 g sikori, delt i fire
  • 20 g "extra virgin" olivenolje
  • 200 g Taleggio ost, skall fjernet, delt i biter (2 cm)
  • 10 - 15 g valnøtter, uten skall, grovhakket, etter smak

Wartości odżywcze
na 1 porsjon
Kalorie
3130 kJ / 748 kcal
Białko
26.6 g
Węglowodany
75.8 g
Tłuszcz
39.7 g
Błonnik
11.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy