Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deig
- 1 ts sukker
-
2
ts tørrgjær
lub 20 g fersk gjær, smuldret - 220 g vann
- 30 g "extra virgin" olivenolje, pluss ekstra til smøring
- 200 g hvetemel, fint
- 200 g speltmel
- 1 ½ ts havsalt
Topping
- 2 - 3 klyper havsalt, etter smak
- 450 g sikori, delt i fire
- 20 g "extra virgin" olivenolje
- 200 g Taleggio ost, skall fjernet, delt i biter (2 cm)
- 10 - 15 g valnøtter, uten skall, grovhakket, etter smak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 11.6 g