Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
漢堡麵糰
- 600 克 水
- 15 克 新鮮酵母
- 100 克 全脂牛奶
- 30 克 糖
- 500 克 麵粉 ,多備一點灑粉用
- 2 顆 蛋
- 80 克 奶油,有鹽或無鹽 ,切塊,室溫軟化
- 2 小撮 鹽
甜菜根餅
- 70 克 紅蘿蔔 ,切塊
- 4 粒 蒜頭
- 260 克 罐裝白色鷹嘴豆 ,瀝乾
- 80 克 蕎麥粉
- 370 克 甜菜根 ,煮熟,切塊
- 10 克 橄欖油 ,多備一點塗抹用
- 20 克 南瓜籽
- 30 克 亞麻子 (棕色)
- 1 大匙 孜然粉
- 3 小撮 鹽 ,依個人口味調整
- 3 小撮 胡椒粉 ,依個人口味調整
- 1 顆 蛋 ,打散
- 2 大匙 芝麻 (任一種類)
優格醬
- ½ 粒 蒜頭
- 1 大匙 白芝麻醬
- 3 小撮 鹽 ,依個人口味調整
- 3 小撮 胡椒粉 ,依個人口味調整
- 250 克 原味優格
- 12 片 沙拉葉
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1549.7 kJ / 369.3 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 475.3 mg