Alpské makarony s jablečnou omáčkou

Alpské makarony s jablečnou omáčkou

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porce

Składniki

Makarony
  • 100 gramů sýru Gruyère na kousky (cca 3 cm)
    100 gramů ementálu, na kousky (cca 3 cm)
  • 400 gramů salátových brambor na kostky (1 cm)
  • 450 gramů vody
  • 300 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 1 čajová lžička soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 500 gramů jablek (jakékoliv odrůdy) na kousky (2 cm)
  • 250 gramů krátkých makaronů
  • 40 gramů hladké mouky
  • 160 gramů cibule na jemné kroužky
  • 30 gramů másla
Jablečná omáčka
  • 25 gramů citrónové šťávy
  • 20 - 40 gramů cukru nebo podle chuti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 20 g
Kalorie 3642 kJ / 874 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...