Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Pisco Sour
10 min
Indian Bafauri Dhal Patties
4 godz. 30 min
Blood Orange and Campari Steamed Pudding
1 godz. 45 min
Sweet Potato Cheesecake Bars
2 godz.
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Coconut Margarita
55 min
Crème Pâtissière
15 min
Pumpkin Cannelloni with Sage and Ricotta
2 godz. 15 min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1 godz. 45 min
Pasta with Anchovies and Breadcrumbs
45 min
Beetroot carpaccio with burrata
1 godz. 25 min