Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
383.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Braised Dongpo Pork
Brak ocen
Menu: Rice with Peppers and Prawns; Fruit Salad Papillote with Ice Cream
40 min
Salmon and Mushroom Rice
1 godz.
Rigatoni with Mushrooms and Green Asparagus Stuffed Chicken Involtini
1 godz. 30 min
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Allergen-friendly Chicken Stock Paste
45 min
Fruit Ice Cream
5 min
Veal in tuna sauce
13 godz.
Salmorejo
30 min
Steamed Sea Bream in Broth with Potatoes
35 min
Currywurst Sauce
30 min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min