Wersje kompatybilne
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sugar
- 4 egg yolks
- 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
- 420 g milk, min. 3,2%
- 200 g cream, min. 30% fat
- 2 - 3 pinches salt
- 20 g clarified butter
- 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 pinches ground cardamom
- 2 - 3 pinches ground allspice (opcjonalnie)
- finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Stracciatella Soup
30min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30min
Fish Stock
Brak ocen
Chicken Enchiladas
40 min
Vegetable Fritters
20min
Slow Cooked Corn (Metric)
40 min
Sautéed Prawns
15min
Beef Wellington (Ben) Metric
10h 10min
Russian salad
1 godz. 15 min
Placki (Thermomix® Cutter, TM6)
35min
Leftover Vegetable Hummus
10 min