Wersje kompatybilne
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sugar
- 4 egg yolks
- 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
- 420 g milk, min. 3,2%
- 200 g cream, min. 30% fat
- 2 - 3 pinches salt
- 20 g clarified butter
- 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 pinches ground cardamom
- 2 - 3 pinches ground allspice (opcjonalnie)
- finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steaks with Mushroom Risotto
40min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Bloodshot Devilled Eggs
40min
Green Spelt Bread Patties
1 Std. 10 Min
Grisons Barley Soup
55 min
Citrus Water (TM6)
35min
Steamed Pumpkin Puddings
1 Std. 15 Min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35min
Four Cheese Pizza
2h 35min
Lamb with Rosemary Potatoes
1 Std.
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45min