
Urządzenia i Akcesoria
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
sugar180 g
-
egg yolks4
-
Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces150 g
-
milk min. 3,2%420 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt2 - 3 pinches
-
clarified butter20 g
-
pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)400 g
-
brandy20 - 30 g
-
ground cardamom2 - 3 pinches
-
ground allspice (opcjonalnie)2 - 3 pinches
-
finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
466 kcal /
1949.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
27.6 g
Węglowodany
45.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
383.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cold Cravings
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy