Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts

Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts

3.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • sugar
    180 g
  • egg yolks
    4
  • Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
    150 g
  • milk min. 3,2%
    420 g
  • cream, min. 30% fat
    200 g
  • salt
    2 - 3 pinches
  • clarified butter
    20 g
  • pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
    400 g
  • brandy
    20 - 30 g
  • ground cardamom
    2 - 3 pinches
  • ground allspice (opcjonalnie)
    2 - 3 pinches
  • finely chopped walnuts (opcjonalnie) toasted, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 466 kcal / 1949.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 383.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...