Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
TM6

Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 180 g sugar
  • 4 egg yolks
  • 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
  • 420 g milk, min. 3,2%
  • 200 g cream, min. 30% fat
  • 2 - 3 pinches salt
  • 20 g clarified butter
  • 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
  • 20 - 30 g brandy
  • 2 - 3 pinches ground cardamom
  • 2 - 3 pinches ground allspice (opcjonalnie)
  • finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1949.7 kJ / 466 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
45.4 g
Tłuszcz
27.6 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Błonnik
2.1 g
Sód
383.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy