Sanduíches de gelado de gengibre e caramelo

Sanduíches de gelado de gengibre e caramelo

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
12 unidades

Składniki

P/ picar
  • amendoim torrado
    100 g
Gelado
  • água
    70 g
  • açúcar
    190 g
  • gemas de ovo
    8
  • extrato de baunilha
    2 c. chá de
    1 vagem de baunilha
  • natas c/ 35% de gordura bem frias
    400 g
  • gengibre cristalizado picado (30 g aprox.)
    4 c. sobremesa de
  • molho de caramelo (ver dica)
    4 c. sopa de
Bolachas
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    100 g
  • ovo
    1
  • açúcar
    150 g
  • farinha tipo 55
    250 g
  • sal
    1 pitada de
  • fermento p/ bolos
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 494 kcal / 2066.7 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 27.9 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 57.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...