Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Milch
- 165 g Wasser
- 220 g gezuckerte Kondensmilch
- 100 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 50 g Zucker
- 550 g Mehl
-
10
g Trockenhefe
lub 25 g frische Hefe - 2 EL Kokosraspeln zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1424 kJ / 340 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 52 mg
Alternatywne przepisy
Watruschki
1h 40min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min
Apfel-Zimt-Ballen
1 godz.
Vanille-Grieß-Schnitten
2h 30min
Safran-Baiser-Kuchen
1 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 Std. 15 Min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 godz. 30 min
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 Std. 10 Min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min