Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz water
- 2 ¼ tsp active dry yeast
- 1 ½ oz sugar
- 19 ½ oz all-purpose flour
- 1 oz unsalted butter
- 1 tsp salt
- 2 tsp apple cider vinegar
- ½ oz unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 147 mg
Alternatywne przepisy
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 Std. 40 Min
King Cake
4 Std. 45 Min
White Bread
6hod.
Farmhouse White Sandwich Bread
1h 30min
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Artisan Bread (Betty)
4 Std. 35 Min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1u.
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2 Std. 35 Min
White Bread Rolls
3h 30min
Simple Mixing Bread
3 Std. 20 Min