Påskebrød med egg og røkt ørretfilet

Påskebrød med egg og røkt ørretfilet

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 skive

Składniki

Fullkorns påskebrød
  • rødløk halvert, pluss ekstra for pynt (kuttet i ringer)
    100 gram
  • dill, fersk (ca. 20 g), kun blader
    1 bunt
  • melk
    300 g
  • honning
    15 g
  • fersk gjær smuldret opp
    20 g
  • fullkornsmel
    560 g
  • egg, medium
    1
  • salt
    2 ts
  • smør i biter
    50 g
Egg
  • egg, medium kalde
    4
  • vann for å fylle til 1 l
Montering
  • eggeplomme til pensling
    1
  • sitronsaft, ferskpresset
    30 g
  • baby leaf salat, blandet
  • svart pepper, nykvernet
  • røkt ørretfilet
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 120.7 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 444.3 kJ / 106.2 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie