Σολομός τεριγιάκι sous-vide

Σολομός τεριγιάκι sous-vide

3.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 μερίδες

Składniki

  • νερό (περίπου) (βλ. συμβουλή), και επιπλέον νερό για να βυθιστούν πλήρως οι σακούλες
    1450 γρ.
  • σουσάμι
    40 γρ.
  • φιλέτα σολομού, φρέσκα (περίπου 150 γρ. το καθένα)
    4
  • σάλτσα τεριγιάκι
    75 γρ.
  • τζίντζερ, φρέσκο σε λεπτές φέτες
    20 γρ.
  • χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο (από μισό λεμόνι)
    30 γρ.
    1 κοφτό κ.γλ. ασκορβικό οξύ, (βιταμίνη C)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 95 mg
Białko 33 g
Kalorie 1650 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...