
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 γρ. νερό (περίπου) (βλ. συμβουλή), και επιπλέον νερό για να βυθιστούν πλήρως οι σακούλες
- 40 γρ. σουσάμι
- 4 φιλέτα σολομού, φρέσκα (περίπου 150 γρ. το καθένα)
- 75 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο σε λεπτές φέτες
-
30
γρ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο (από μισό λεμόνι)
lub 1 κοφτό κ.γλ. ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C)
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 394 kcal / 1650 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 95 mg