Omelette esponjoso de espinacas y jamón

Omelette esponjoso de espinacas y jamón

4.5 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo pelado
  • 25 g de aceite vegetal
  • 80 g de hojas de espinaca fresca
  • 1 cdita de sal
  • 4 huevos
  • 30 g de leche entera
  • ½ cdita de pimienta blanca molida
  • aceite de oliva para freír
  • 30 g de queso emmental en rebanadas (2 mm)
  • 30 g de jamón de Parma en rebanadas finas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 0.7 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 1449.5 kJ / 346.5 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...