Millefeuille
TM6

Millefeuille

5.0 (1 ocena)

Składniki

Budinca-cremă

  • 500 g lapte
  • 100 g zahăr
  • 40 g făină
  • 10 g amidon de porumb
  • 100 g gălbenușuri (cca. 5 gălbenușuri)
  • 1 păstaie de vanilie, doar semințele
  • 1000 g apă
  • 1 lingură oțet

Foitajul

  • 200 g unt, congelat, tăiat bucăți (1-2 cm)
  • 200 g făină
  • 90 g apă rece (ținută la congelator timp de 10 minute înainte de folosire)
  • 2 prize sare

Millefeuille

  • 50 g zahăr pudră

Wartości odżywcze
na 1 porție
Kalorie
1618.1 kJ / 386.7 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
24.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
45.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy