Lamb Korma

Lamb Korma

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 skammtar

Składniki

  • laukur skorinn í fernt
    160 g
  • engiferrót afhýdd, í sneiðum (2 mm)
    10 g
  • hvítlauksrif
    3
  • kóríander, malað
    2 tsk
  • malað cumin
    1 tsk
  • kardimommur
    ½ tsk
  • chiliflögur, þurrkaðar
    1 tsk
  • sjávarsalt
  • lambagúllas (3-4 cm)
    1000 g
  • ghee
    30 g
    ólífuolía
  • garam masala
    1 tsk
  • tómatpúrra
    60 g
  • hrein jógúrt
  • kóríander lauf, fersk til skreytinga
  • soðin hrísgrjón meðlæti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 36 g
Kalorie 3304 kJ / 787 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie